100 kilométer, 24 óra, mi az?

Kinizsi 100!

Na idén ezt el akarom érni. Már évek óta ácsingózom, hogy igen, igen, el kéne indulni, de jó lenne megcsinálni, satöbbi. De valahogy valami más mindig fontosabb volt. Most nem.

Május 28-án kerül sor erre az igen erőtpróbáló kihívásra. Ez egy teljesítmény túra, ahol 100 kilométert kell megtenni gyalog 24 óra alatt. Nagyon szeretek kirándulni, túrázni, mióta eszemet tudom erdő vett körül, tehát az alapok megvannak. A lelkesedés megvan, az elszántság megvan.path-972781_1920

De azért félek… nem fogom a fejemet a homokba dugni, ez tényleg igazi kihívás. Fizikailag, és mentálisan is. A kettő persze hat egymásra, így erősen pozitív gondolatokkal bombázom magam, hogy sikerülni fog. Ez viszont nem vagy csak részben hat az ízületeimre, és a térdemre. Ez az amitől igazán félek. Tisztában vagyok vele, hogy mekkora őrültségnek tűnik elindulni ha számba veszem azt, hogy volt már hogy térdreestem az erdő közepén mert nem bírta tovább a lábam, vagy hosszabb kirándulások után lehet napokig sántikálok, vagy például mint szeptemberben, egyszercsak szimplán nem tudok lábra állni egy hétig. Szóval ez ijesztő kicsit, de pont ez amiért talán évek óta a Kinizsi 100 lebeg a szemem előtt. Ha ezt megcsinálom, akkor igazán legyőztem magam, akkor nem hagytam, hogy egy szeszélyes betegség uralja az életemet.

Számolok ezért ezzel is. Az edzéstervembe nagy hangsúlyt fektetek az állóképességen kívül a láb erősítésre, hogy nem az ízületeim, hanem az izmaim tartsák majd meg a súlyomat. Nyilván egy pár kiló leadása is könnyíthet a terhelésen, illetve porcerősítő, fásli, egy igazán jó bakancs vagy terepfutó cipő, (még nem döntöttem), sőt lehet hogy megtalulok túrabottal túrázni, bár ez valamiért távol áll tőlem, pedig hasznos lenne.

Na de a lényeg a lényeg. Nekivágok. Edzésterv készen, jómagam felspannolva. És igen. Meg. Akarom. Csinálni.

Tartsatok velem. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.