Bemutatkozás

Edzőként az egyik legfontosabb dolog számomra, hogy minél több ember MERJen megmozdulni, változtatni, elindulni. Saját példámból adódva tudom, hogy gyakran rengeteg félelem, fájdalom, kudarcélmény kötődik a mozgáshoz. Azt szeretném, ha mások is megtapasztalnák azt, hogy nem kell szenvedni, nem kell fájnia, nem kell félni, a mozgás örömet és fejlődést hozhat a megfelelő módokon! Ezt szem előtt tartva, preventív szemléletben, tervezetten tartom edzéseimet tudva azt, hogy mindenki más, így másra van szüksége, és másképp fog fejlődni. Igyekszem segíteni abban, hogy mindenki megtalálja a saját útját.

Karla Montes (2)

A kezdetektől…

Goldgruber Katalin vagyok, vagy csak Ket. A mellett, hogy a rendszeres mozgás szeretetére neveltek, egészségügyi problémákkal is küzdöttem három éves korom óta egy fennálló autoimmun betegség miatt. Ez nagyban érinti az ízületeimet (is).

Gyerekkoromban sokáig rendszeresen sportoltam, több sportágat is kipróbáltam (úszás, kosárlabda, vívás), de ami valójában nagyon közel került hozzám az a lovaglás. Ezzel párhuzamosan az autoimmun tünetek egyre erősödtek, és a gyerekkori sportolás is elmaradt az évek során.

Utolsónak gondoltam volna, hogy végül edző leszek, sőt, az álmom, hogy edző legyek… 🙂 2012 márciusában odáig jutott a dolog, hogy mivel gyakran járni sem tudtam akár, vagy felkelni (térdeim és a gerincem kiemelten érintettek, de hajlamos a többi ízület is begyulladni, volt példa akár az állkapcsomra is), két hét kórházban történő kivizsgálás és kezeléssorozat után végül elkezdtem kapni biológiai terápiát. A terápia hatásosnak bizonyult, és az állapotom javulni kezdett. Ekkor éreztem azt, hogy vagy most próbálok meg elkezdeni változtatni az életemen, megpróbálni mozogni, vagy soha. Így 2012 nyarán elkezdtem járni hastáncra, illetve eskrimára. Mind két helyen már az első alkalommal mondtam az edzőnek, hogy milyen problémám van, nem jelent-e ez gondot. Nagyon kedvesek voltak, és odafigyeltek később, de semmi hátrányom nem származott belőle, én pedig nyugodtabb voltam.

E mellett otthon mozogtam, mivel nem akartam magam túlerőltetni eleinte gyógytornáztam. Ahogy telt az idő megpróbálkoztam más erősítő, alakformáló edzésekkel, a terhelhetőségem egyre jobb lett. Azt mindig szem előtt tartottam, hogy ami fáj, nem csinálom. 2012 őszén a biológiai terápiát le kellett állítani mert nagyon sokat betegedtem meg, viszont az állapotom nem romlott vissza, tovább folytattam a mozgást, és ekkoriban kezdtem el szakirodalmakat keresni, bővebben olvasni az edzések, mozgás elméleti hátteréről is, illetve a helyes táplálkozásról.

Ez az érdeklődés, és az egyre inkább kialakuló rajongás a téma iránt, illetve a saját magamon tapasztalt rengeteg pozitív változás vezetett ahhoz a gondolathoz, hogy el szeretném mélyíteni a tudásom, és edző szeretnék lenni, ezzel is segítve másokat is a céljaik elérésében. Így saját magam számára is hihetetlen módon, 2013 őszén belevágtam a képzésekbe, 2013 novembere óta pedig rendszeresen tartok edzéseket.
Ez idő alatt rengeteget tanultam, folyamatosan képzem magam, és ezt nem is fogom abbahagyni.

Végzettségeim:
Kommunikáció és médiatudomány BA – 2012
Sportedző (aerobik szakág) – 2014
Személyi edző – 2015
Életmód tanácsadó wellness trainer – 2015
Preventív gerinctréning – 2017
Interkulturális pszichológia és pedagógia MA – 2017
Stretching és fascialazítás hengerrel – 2017
Pre- és rehabilitációs tréner 2018 – folyamatban
Mentálhigiénés segítő 2018 – folyamatban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.